Wat is een goede Laptop om te Gamen

Wat is een goede Laptop om te Gamen?

Wat is een goede Laptop om te Gamen

Gamen op je laptop? Dan heb je een krachtige laptop nodig. In dit artikel ga je lezen wat je precies nodig hebt voor de ultieme game ervaring op jouw laptop. Waar moet je laptop aan voldoen? En met welke prijs moet je rekening houden? Deze vragen en nog veel meer gaan wij voor jou beantwoorden.

Wat is een gaming laptop

Tegenwoordig worden er verschillende termen gekoppeld aan een laptop, dit om het jou gemakkelijk te maken bij de aankoop van een nieuwe laptop. Zo is er de standaard laptop waar je mee kunt internetten en tekstverwerken. De zakelijke laptop voor het maken van berekeningen in Excel, en dus de gaming laptop. Deze is specifiek gebouwd voor het spelen van games. Een gaming laptop beschikt bijvoorbeeld over een stand alone videokaart. Een beeldscherm met een hoge refresh rate, een SSD schijf, en een zeer snelle processor. Vaak heeft hij ook een specifieke behuizing en een RGB toetsenbord.

Het is belangrijk om te weten dat je niet per se een gaming laptop nodig hebt om te gamen. Het aanschaffen van een laptop met een snelle processor, voldoende RAM geheugen en een degelijke videokaart kan ook al voldoende zijn. Dit zijn vaak wel de wat duurdere laptops.

Wat kan je met een game laptop

Natuurlijk kun je gamen op een game laptop, maar wanneer jouw laptop geschikt is voor gamen kan hij vaak ook andere handelingen uitvoeren. Zoals het doen van berekeningen in Excel, het kijken van films en series, of het bewerken van foto en video’s. Maar dit is ook weer afhankelijk van het type gaming laptop die jij hebt, omdat ook gaming laptops verschillen in kracht.

Hoe kies je een gaming laptop

Wanneer je besluit om een gaming laptop te kopen, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Dit omdat niet iedere gaming laptop hetzelfde is.

  • Welke games wil je spelen?
  • Op welke settings wil je jouw games spelen?
  • Ben je een casual gamer of een competitieve gamer?
  • Is het uiterlijk van de laptop belangrijk?

Welke games wil je spelen?

Ben je van plan om games zoals The Sims, Rollercoaster Tycoon en Minecraft te spelen? Dan hoef je niet per se een gaming laptop te kopen uit de duurste prijsklasse. Wil je echt de aller nieuwste games spelen? Of de snellere first person shooter games? Dan ben je vaak al wat meer geld kwijt. Later in dit artikel gaan wij je meer vertellen over de bijpassende videokaarten, en de kosten.

Op welke settings wil je jouw games spelen?

Games kun je op verschillende settings spelen, namelijk low, medium en high. Wanneer je op low settings speelt kan de game er grafisch minder mooi uitzien, maar kan hij bijvoorbeeld wel soepeler draaien. Wil je de beste graphics en een soepel draaiende game? Dan speel je jouw game op de high settings, en heb je in de meeste gevallen een gaming laptop nodig uit de duurdere prijsklasse.

Ben je een casual gamer of een competitieve gamer?

Speel je games om even stoom af te blazen? En gaat het jou niet om winnen? Dan is in dit geval het beeldscherm niet het aller belangrijkste. Wil jij iedere game winnen? En heb je de ambitie om misschien wel Esporter te worden met een first person shooter? Dan moet je gaan voor een gaming laptop met een hoge refresh rate. Dit is bijvoorbeeld een laptop met een 120hz beeldscherm, en een videokaart die 120 FPS kan verwerken.

Is het uiterlijk van de laptop belangrijk?

Er zijn gaming laptops te koop met een specifieke behuizing en RGB toetsenbord. Voor deze laptops betaal je vaak wat meer, een goed voorbeeld zijn de laptops van Alienware. Echter hebben deze uiterlijke kenmerken geen invloed op de prestaties van de laptop.

Wat kost een goede gaming laptop

Goed is natuurlijk een breed begrip, wat is goed genoeg voor jou? Maar laten we even uitgaan van een laptop die de nieuwste games kan spelen op de hoogst mogelijke settings. Dan ben je toch al snel €2700 kwijt. Speel je games zoals The Sims, Rollercoaster Tycoon en Minecraft? Dan ben je al tevreden met een laptop van ongeveer €700. De goedkoopste Coolblue gaming laptop op dit moment is €719.

Welke videokaart heb je nodig voor games

De videokaart is een sleutelonderdeel wanneer je zonder problemen wilt gamen. Voor het spelen van Minecraft, The Sims en Rollercoaster Tycoon heb je voldoende aan een NVIDIA GeForce MX150 of MX250. Wil je Fortnite, League of Legends of Call of Duty Warzone spelen? Dan heb je een laptop nodig met een NVIDIA GeForce GTX 1650 of GTX 1660 Ti videokaart. Uitgebreide singleplayer games of zwaardere multiplayer games spelen? Denk bijvoorbeeld aan Assassin’s Creed Valhalla en Red Dead Redemption 2, dan heb je een NVIDIA GeForce RTX 2060 nodig. Wil jij helemaal klaar zijn voor de toekomst, en jouw games op de hoogst mogelijke settings spelen? Dan moet je een videokaart hebben uit de NVIDIA GeForce RTX 3000 series. Je kunt dan gamen in 4K met de hoogste refresh rate.

Beste gaming laptop 2021

Wil jij de beste gaming laptop van 2021 kopen? Dan moet je de Asus ROG Zephyrus S17 GX703HS-KF006T kopen. Je moet denk ik wel even sparen, want hij kost op dit moment €4199. Je krijgt dan een laptop met een i9 processor, 32GB RAM geheugen, een 2TB SSD schijf, en een NVIDIA GeForce RTX 3080 videokaart. Met deze laptop speel je de nieuwste games in 4K en de hoogste refresh rate.