Wat is het verschil tussen Apple en Windows

Wat is het verschil tussen Apple en Windows?

Wat is het verschil tussen Apple en Windows

Apple vs Windows, onder de liefhebbers van beide besturingssystemen is er soms nogal wat vijandigheid. Persoonlijk snappen wij niet waarom, omdat beide besturingssystemen genoeg te bieden hebben. In dit artikel duiken we dieper in op Windows en MAC OS, en nemen we alle voor en nadelen door. Wij hopen jou dan ook op weg te helpen met het maken van jouw keuze.

Verschil tussen Windows en MAC

Het is wel duidelijk dat er een aantal verschillen zijn tussen Windows en MAC. Dit zit hem niet alleen in de software, maar ook in de hardware. Je kunt bijvoorbeeld zelf een computer bouwen, en zonder problemen Windows installeren. Bij Apple kan dit niet, omdat MAC OS alleen werkt op de hardware die ontworpen is voor MAC OS. Via een omweg is het uiteraard wel mogelijk, maar deze informatie slaan we voor nu even over. Bovendien werkt het niet vlekkeloos. Ook zijn de onderdelen van een Apple systeem niet te vervangen, dit kan alleen gedaan worden door Apple zelf.

Een ander groot verschil is de prijs, een nieuw Apple systeem is minimaal €1000. Terwijl je al een nieuwe Windows laptop kunt kopen voor ongeveer €350. Uiteraard hangt het natuurlijk ook af van de prestaties van de laptop. Om de prestaties van een MacBook te evenaren kom je ook al snel in een duurdere prijsklasse terecht. Je mag dus wel stellen dat Apple alleen voor de hoogste kwaliteit en de beste prestaties kiest. Misschien is dit ook wel de reden voor de vijandigheid tussen gebruikers, omdat het voor sommige mensen nogal arrogant kan overkomen.

Is Apple moeilijk

Het gebruiken van een Apple systeem is niet moeilijk. Het is hooguit even wennen, maar na een aantal keer gebruiken zal jij er geen problemen mee ervaren. Online staan er ook genoeg handleidingen en video’s die jou kunnen helpen met het besturen van een Apple systeem.

Waarom overstappen van Windows naar MAC

Waarom je zou moeten overstappen van Windows naar MAC kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat je gewoon toe bent aan een andere ervaring. Maar het kan ook zo zijn dat je er toevallig achter bent gekomen dat je beter overweg kunt met MAC OS. Zoals je al eerder kon lezen staat Apple gelijk aan hoge kwaliteit en de beste prestaties, dit kan een hele goede reden zijn. Ben je iemand die veel werkt met Photoshop en andere Adobe producten? Dan is het zeker aan te raden om over te stappen naar een Apple systeem. Dit omdat een Apple computer op grafisch gebied beter is dan een Windows computer, ook draait deze software beter op MAC OS. Een ander voordeel van een Apple is de batterij, deze levert goede prestaties.

Is Apple veiliger dan Windows

Ja Apple is veiliger dan Windows. Dit komt omdat Windows het meest gebruikte besturingssysteem is, en werkt met veel verschillende hardware. Voor kwaadwillende zoals hackers is dit erg aantrekkelijk, omdat ze een groter bereik hebben. Bovendien maken de meeste bedrijven gebruik van Windows, en laat hackers nou net dol zijn op bedrijfsinformatie. Ook is Windows aantrekkelijker voor virussen. Iemand die een virus schrijft zal dit in eerste instantie altijd doen voor Windows, omdat deze zich sneller zal verspreiden. De kans dat jouw MAC OS een virus oploopt is dus ook een stuk kleiner.

Voordelen Windows

Windows brengt nogal wat voordelen met zich mee.

 • Werkt op veel verschillende hardware;
 • Een Windows systeem is over het algemeen goedkoper;
 • Je kunt gemakkelijker bestanden uitwisselen omdat er meer Windows gebruikers zijn;
 • Hulp is sneller beschikbaar omdat er meer kennis is over Windows door het hoge aantal gebruikers;
 • Meer software beschikbaar;
 • Hardware is gemakkelijker zelf te vervangen;

Nadelen Windows

Uiteraard brengt Windows ook nadelen met zich mee.

 • Gevoeliger voor hackers en virussen;
 • Door de toegankelijkheid van externe fabrikanten kan de kwaliteit van de hardware minder goed zijn;
 • Minder geschikt voor foto en videobewerking;

Voordelen MAC

Nu de voordelen van MAC op een rijtje.

 • Hardware van hoge kwaliteit;
 • Hoge prestaties;
 • Minder gevoelig voor virussen en hackers;
 • Het beste systeem voor foto en videobewerking;
 • De restwaarde van een Apple systeem is hoog.

Nadelen MacBook

Het is niet alleen maar rooskleurig voor MAC.

 • Duurder dan een Windows computer met soms dezelfde prestaties;
 • Bij een probleem heb je altijd support van Apple nodig of een externe specialist;